Zaključavanje Facebooka

facebook dislike

Shame on me, but I really don't pay attention to things like privacy settings, terms of use, or any other fine print when I add myself to a service. I typically wait to see if there's a backlash from the community and then I act accordingly. This particular issue snuck up on me, though, and I didn't even realize what I had done.

My Facebook profil is fairly open to anyone who would like to connect. I'm a social person and I really don't have any secrets (or money for all you hackers out there), so I connect with everyone. About the only exception to this are geolocation tools. I think it's kind of creepy that people I don't know and live in some other state care about where I check in.

Anyways, in this case, someone posted something to my wall that was offensive to a good majority of the population. I won't go into detail… it wasn't porn, just a truly tasteless attack on their faith. I'm not a religious person, but I have the decency not to insult people who ima. Faith is something that's not only sacred, we've already figured out that folks don't mind killing themselves over it. For many people, their faith is all they have. In my opinion, it lacks any decency as a fellow human being and it's just downright mean.

What happened within minutes was that people unfriended me… along with a deluge of comments on what a jerk I was. (The irony is that I let the person who did it know that I was disappointed in them). So, because of one person in my network lacking any kind of decency, I've had to lock down my permissions. I still am allowing friends to post on my timeline… but no one else is going to see the information. To get to this screen, click the down arrow in Facebook (top right this very moment) and then select Kako se povezujete. I've circled the two settings I've updated.

dopuštenja za facebook s

For you Facebook gurus out there, does this also stop any content from making it to my wall from another persons' wall that I comment on? Or will this do that?

7 Komentari

  1. 1

    Ta promjena dozvole neće promijeniti ništa u ovom pogledu. Vaši će prijatelji i dalje vidjeti kad nešto komentirate ili im se sviđa. Vaša jedina opcija je da ne komentirate te stavke. Najnovije bruto fotografije na Facebooku namjerno su iskorištavanje načina na koji Facebook funkcionira.

    U osnovi, Anonymous je stvorio nekoliko lažnih računa, povezao ih sve zajedno, dodao hrpu stvarnih ljudi, prenio tonu bruto slika, a zatim ih je lajkao i komentirao. Kad ste komentirali tu fotografiju, istaknuta je na zidovima vaših prijatelja jer je već imala toliko drugih komentara i sviđanja. Facebook radi točno onako kako bi trebao: sadrži najpopularniji sadržaj (ako su se vaši prijatelji angažirali s njim).

    Jedini način je zanemariti ili sakriti taj sadržaj, a ako ste poput mene, obavijestite ostale svoje prijatelje o tome kako bi i oni to znali.

    -Utičnica

  2. 3

    Zapravo, mislim na ono što većina ljudi vidi: na članak u njihovoj vijesti. Ako je netko stavio predmet direktno na vaš zid, to je druga priča. Pretpostavljam da ipak mislite na vaš feed vijesti. Da?

  3. 5

    Uvijek sam naglasio da zaključam svoje Facebook postavke. Nisam ništa više socijalni od vas, ali započeo sam to kad sam počeo dobivati ​​zahtjeve za prijateljstvo od nekih prilično sumnjivih ljudi. Doduše, nemam ulaganja u društveno umrežavanje kao što je to slučaj sa vašom karijerom i vidljivošću, tako da nisam zainteresiran da me slijede tisuće ljudi koji me inače ne znaju od Adama.

    Osim toga, ne trebam ničiju pomoć da stavim nogu u usta, to sasvim dobro mogu i sami.

  4. 7

    Zadana postavka trebala bi biti automatsko zaključavanje i olakšati pronalaženje svih značajki privatnosti. Zatim prepustite pojedinačnom korisniku da otvori značajke koje želi. To bi učinio skrupulozan vlasnik web mjesta.

Što vi mislite?

Ova web stranica koristi Akismet za smanjenje neželjene pošte. Saznajte kako se podaci vašeg komentara obrađuju.